Bridge FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Overvejer du at prøve kræfter med bridge? Det er lettere end du tror at komme i gang. Find svar på de grundlæggende spørgsmål her på siden – og kontakt os gerne, hvis du ikke finder det, du søger:

Hvad er bridge?

Bridge er et kortspil. Det blev opfundet i 1920’ernes USA og er i dag et af de mest populære kortspil i verden.

Bridge spilles af fire spillere fordelt på to par. Hver spiller råder over 13 kort.

Når man spiller turnering, spilles den samme kortfordeling ved alle borde. Dermed er resultatet ikke afhængigt af, hvem der har fået de bedste kort, men af parrets evner ved bordet.

For turneringer gælder regler, der er nedfældet i “Love for turneringsbridge”, der er fastsat af World Bridge Federation og kan findes på dansk på Danmarks Bridgeforbunds hjemmeside.

Er det svært at lære at spille bridge?

Nej. Det er nemt at komme i gang med at spille bridge – men det er svært at mestre. Bridge er et udfordrende spil. Det kræver forståelse for kortene,  og mulighederne er uendelige. Et godt samarbejde med din makker er også vigtigt. Men det er indsatsen værd og klubbernes dygtige instruktører kan hurtigt og erfarent få dig i gang.

Hvordan finder jeg en bridgemakker?

Det er overhovedet intet problem, hvis du gerne vil spille bridge, men ikke har en makker lige ved hånden. Din lokale klub vil hellere end gerne finde en til dig.

Der er mange, som melder sig uden makker, til klubbernes undervisningshold.


Hvordan finder jeg en bridgeklub?

Du kan let og hurtigt finde din nærmeste klub enten her på Bridgensdag.dk eller på Danmarks Bridgeforbunds hjemmeside. Bridge er en livsstil, og du vil kunne bruge meget tid i klubben – derfor skal du finde én, der ligger nær dit hjem. Det burde dog ikke være svært, for vi har i Danmarks Bridgeforbund 315 klubber fordelt rundt om i Danmark.

Skal jeg vente på Bridgens Dag med at komme i gang?

Bridgens Dag er et fælles arrangement, hvor der vil være åbent hus og en målrettet indsats for at sprede det glade budskab om spillets kvaliteter. Men du behøver ikke vente med at kontakte din lokale klub – der organiseres tit undervisning og andet uden for sæsonstart, så tag hellere fat på det i dag end i morgen.

Start typing and press Enter to search